Translate

dijous, 11 de setembre del 2014

L’ESPERIT D’UN 6/7 DE SETEMBRE DEL 2014 A CALDES DE MALAVELLA

Reflexions d’un Drac polièdric i lletraferit:  

Seguint el criteri del Drac, de llibres i roses s’ha de gaudir tot l’any.

I si tenim en compte a Edward Norton Lorenz i el seu efecte papallona, nom popular que correspon al concepte tècnic de la «dependència exponencial de les condicions inicials», en la teoria del caos, de que petites variacions en les condicions inicials d'un sistema dinàmic poden produir grans variacions en el comportament del sistema a llarg termini. Podem concloure que...

NO ES POT PRETENDRE RETENIR LA LLUNA EN UN COVE 
NI POSAR PORTES AL CAMP

I és que en allò dels mots i el món de les paraules a bon entenedor no cal donar-li gaires explicacions. Ha estat un Festival literari quelcom més que intens i productiu. Una trobada que més que patir-la l’hem gaudida amb tot allò que això comporta, i sobretot, amb les seves conseqüències.

NI Betlem Solés ni Dracmaycat podien desitjar més i millor. Tots els participants van fet gala de coherència i honestedat. I amb la  seva obra i tarannà van mostrat allò que s'havia de mostrar. Un alt nivell cultural. 

Tothom va poder dit la seva, tan si estem o no en un mal moment de crisi o en el inicis d’una nova renaixença catalana, només el pas del temps ens ho aclarirà. Ara per ara, només us podem dir amb l’orgull i la satisfacció de que, si be tota la feina no era prou ben feta, hem aprés. 

I és per això mateix que us convidarem l’any que ve, i en properes edicions i trobades, a compartir espais i coneixements, per poder-nos enriquir de la valenta aposta que fem tots plegats amb aquests tipus d’esdeveniments.

Hem passejant per la història de les pedres, feyts i paraules, amb confidències a cau d'orella, bruixes de pedra, enigmes amb intrigues de palau i monestirs proscrits o despertant ovelles per les Gavarres o a la vora dels menhirs de l'Albera.

BETLEM SOLÉS & DRACMAYCAT a CALDES DE MALAVELLA 
- Balneari Vichy Catalán -




Agraïm acuradament al Balneari Vichy Catalán,  a en Salvador Balliu alcalde de l’Ajuntament de Caldes de Malavella i President del Consell Comarcal de la Selva. Gràcies també a na Mercè Rossell i na Àngela Frigolé regidores de cultura i ensenyament respectivament. A tot el poble de Caldes de Malavella i molt especialment a tots els autors, editors, cantautors, poetes, promotors i artesans novells i contrastats la vostra presència i ganes de treballar. Varen ser molts i molt bons:

ADRIÀ VILELLA
AMPARO MUÑOZ
ANGELA FRIGOLÉ
ANNA MARIA VILLALONGA
BEL MATEU
BELÉN CUADROS
BETLEM SOLÉS
CRISTINA STUB
DALA CATALÀ
DÀMARIS PUGA
DIVALENTIS
DUO AD LÍBITUM
EMILI GIL
ENRIC CASANOVES
EUGENIO ASENSIO
FRANCESC BELTRAN
ISABEL NAVARRETE
JAUME CARBÓ
JOAN IGNACI ORTUÑO
JOSEP LLEIXÀ
GONÇAL MAYOS
JR ARMADÀS
LITA ARROYO
LOLA ANDRADE
LLIBRES DEL DELICTE
MAGLUG D'OBRHERAVT
MANEL ALJAMA
MARIA CARME ROCA
MARC MORENO
MERCÈ ROSSELL
MIQUEL FAÑANÀS
MÒNICA HUIX-MAS
MONTSE PELLICER
NÚRIA QUERALTÓ
RAQUEL GÀMEZ SERRANO
ROSA QUEROL
ROSARIO CURIEL
SEBASTIÀ BENNASAR
SERGIO GUINOT
SUSANNA TISLER
SUSANNA TORTOSA
TERESA SAGRERA
XAVIER GUAL

Desitjo no haver-me oblidat de ningú i si així fos esmenarem la plana.

I gràcies de nou i 1001 vegades més a Betlem Solés Valle de Llibreria Solés, aquesta llibretera de capçalera contrastada que, en comptes de creure que viu en un petit reducte, fa de la seva terra senyera identitària engrandint-la com només els de casa en saben fer-ho:


Amb un somriure ben ample i picant molta pedra.

LO DRAC DIXIT.



SUBSCRIU-TE AL NOSTRE CANAL DRACMAYCAT!



www.dracmaycat.com
info@dracmacat.com
mduarte@dracmaycat.com
fbeltran@dracmaycat.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada